Στην καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας, στο γραφικό & ιστορικό Χρυσοβίτσι βρίσκεται το πιο αυθεντικό στέκι καλοφαγάδων της Πελοποννήσου. Το στέλι του Μωρηά βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού στο ανατολικό άκρο και προσφέρει μοναδική θέα προς τις κατάφυτες πλαγιές του Μαινάλου και το γραφικό χωριό. Εκεί σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό που λειτουργούσε πολύ παλιά σαν πανδοχείο και χάνι για τους επισκέπτες και περαστικού του χωριού, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό στέκι γευστικών απολαύσεων και γαστρονομικήε απόδρασης που δύσκολα συναντά πλέον κανείς.
Σε έναν ζεστό και ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο που ξεχειλίζει πάντα από τις μυρωδιές και τα αρώματα που αναδύουν οι κατσαρόλες με τα εξαιρετικά εδέσματα που σιγομαγειρεύονται πάνω στην σόμπα, προετοιμάζονται και προσφέρονται στους επισκέπτες ξεχωριστά παραδοσιακά πιάτα και συνταγές, με αγνά υλικά και προιόντα απο την ορεινή γύρω περιοχή. Ολα τα φαγητά μαγειρεύονται με τις παραδοσιακές μεθόδους και τις τοπικές συνταγές και συνοδεύονται από σπιτικό τσίπουρο και κρασί. Ανάλογα με την εποχή, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν απολαυστικά πιάτα με λαχανικά, μεζέδες και φαγητά κατσαρόλας που θα μείνουν αξέχαστα.
Αξίζει μια επίσκεψη στο στέκι του Μωρηά για ανακαλύψει ο κάθε επισκέπτης της Ορεινής Αρκαδίας, την αυθεντικότητα και την γνήσια γευστική παράδοση του τόπου αυτού.

Μοναδικές γευστικές επιλογές :

> Φασολάδα στην σόμπα > Άγρια χόρτα εποχής
> Άγρια σπαράγγια εποχής > Πλεξούδα πανσέτας *
> Σπιτικό παστό χοιρινό > Κοντοσούβλι *
> Ο μεζές του παππόύ > Παιδάκια γάλακτος *
> Σπιτικό τσίπουρο & κρασί > Μοσχαρίσιο συκώτι *
* όλα τα ψητά σχάρας ψήνονται σε φλύδες από έλατο


 
Αποστάσεις :
>Αθήνα 190 χλμ.
> Τρίπολη 21 χλμ.
> Βυτίνα 24 χλμ.
>Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου 25 χλμ.
Διεύθυνση :
Χρυσοβίτσι Αρκαδίας,
Τηλ.:
6973 000327