Στο πετρόκτιστο Ελληνικό, πάνω στην κεντρική πλατεία του οικισμού με τα ωραία πλακόστρωτα και το μνημείο του Κολοκοτρώνη, βρίσκεται η ταβέρνα του Ταλούμη, ένας ζεστός και άνετος χώρος όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο και η ζεστασιά της γνήσιας Αρκαδικής ατμόσφαιρας. Με μια μεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1937 η ταβέρνα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αρκαδία και τις ταβέρνες τις και συγκεντρώνει επιφανείς επισκέπτες και διασημότητες όπως μαρτυρούν και οι πολλές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους της .
Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση της ταβέρνας, οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις και νοστιμότατα πιάτα Αρκαδικής κουζίνας.
Για αρχή, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει εξαιρετικά ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντόπιο λουκάνικο, γαρδούμπα λαδορίγανη ή φλογέρες και παστό με αυγά.
Στη συνέχεια μαζί με μιά πληθωρική σαλάτα ή άγρια χόρτα μπορεί να επιλέξει κόκκορα χωριάτικο με χυλοπίτες, αρνάκι λαδορίγανη, κουνέλι πρωτογιάχνι, εξαιρετικά κυνήγια όπως ελάφι ή ζαρκάδι και λαγωτό χοιρινό με καρύδι. Για τους παραδοσιακούς καλοφαγάδες υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην ψησταριά της ταβέρνας και εκεί ξεχωρίζουν τα γευστικότατα παϊδάκια, το αρνί σούβλας, το γκιούλμπαστι, το ψαρονέφρι, και η μοσχαρίσια γάλακτος. Εξαιρετικό κρασί ( βαρελίσιο ή εμφιαλωμένο) συμπλρώνουν μια σπάνια γευστική διαδρομή που μπορεί να ολοκληρωθεί με λίγο γιαούρτι με μέλι ή το σπιτικό γλυκό ημέρας . Οποιος λοιπόν και αν έιναι ο προορισμός σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη στην ταβέρνα του Ταλούμη και είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε.

 
Αποστάσεις :
>Αθήνα 215 χλμ.
> Τρίπολη 45 χλμ.
>Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου 35 χλμ.
Διεύθυνση :
Ελληνικό Αρκαδίας,
Τηλ.:
27910-31311 6972-412960

Δορυφορική άποψη της θέσης της ταβέρνας & GPS συντεταγμένες >>